Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Vineri, 20 apr 2018      18:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Nutriție echilibrată pentru o creștere sănătoasă

05 iulie 2010    
O nutriție echilibrată pentru o creștere sănătoasă a bebelușului a fost una dintre principalele teme abordate la cea de-a III-a ediție a Conferinței “Bebe Sănătos”, temă susținută de Florența Crețu, reprezentant medical Milupa România.
 
Stilul actual de viață afectează nu numai modul de alimentație al adulților, dar și pe cel al copiilor. Studiile întreprinse în Marea Britanie, Olanda și SUA au arătat că alimentația sugarilor și a copiilor mici este foarte departe de a fi corectă, determinând deficiențe ale unor nutrienți importanți pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, cum ar fi carențe de fier, zinc sau vitamina D. Astfel, în Marea Britanie, 9 din 10 copii consumă băuturi acidulate, fapt ce determină apariția  carențelor de fier.” În România, cea mai răspândită deficiență este cea de fier. La vârsta de un an, 59,3% din copii suferă de anemie feriprivă. Comitetul de Nutriție ESPGHAN (nr-Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică) a avertizat că laptele de vacă este o sursă săracă de fier și nu trebuie introdus în alimentația copiilor mai devreme de vârsta de un an”, a declarat Florența Crețu, reprezentantul medical Milupa România, cu ocazia conferinței Bebe Sănătos, desfășurată pe 3 iulie, la Institutul Național de Statistică.
 
Alimentația la sân este foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, mai ales că s-a demonstrat că sugarul alăptat are șansele cele mai mari pentru a avea un sistem imunitar optim dezvoltat. Astfel, copiii alimentați la sân prezintă un risc mai mic de a dezvolta afecțiuni precum infecții gastrointestinale, infecții respiratorii, obezitate, infecții urinare, otite sau astm. ”Laptele matern este un fluid viu care oferă o nutriție perfectă și care se adaptează nevoilor copilului. Primele zile după naștere sunt epuizante pentru proaspăta mamică, iar alimentația la sân este o îndemânare care trebuie învățată”, a precizat Florența Crețu.
 
Reprezentantul Milupa a explicat că cea de-a doua opțiune de alimentație a copiilor în primii ani de viață este reprezentată de formulele de lapte adaptate sugarilor. De asemenea, acestea sunt recomandate în momentul în care mama nu mai poate alăpta. ”O alimentație echilibrată trebuie să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, oligoelemente cum ar fi fierul și fibrele. Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani au nevoie de o cantitate mai mică de lapte decât în primul an de viață. Din categoria produselor lactate, laptele constituie un aliment important în dieta copilului”, a mai spus Florența Crețu. Specialistul a adăugat că două cănuțe din formula de lapte adaptată pentru copii asigură 70% din necesarul zilnic de fier. Conform studiilor, prevalența anemiei feriprive la copii este mult mai scăzută la copiii alimentați cu o formulă de lapte îmbogățită cu fier decât cei hrăniți cu lapte de vacă.