Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:59
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

România are cea mai ridicată rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană

26 iunie 2012    

România are cea mai ridicată rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană  la copiii de până în cinci ani, numărul  cazurilor de îmbolnăviri cauzate de bolile infecțioase pediatrice a crescut în ultimii ani, iar părinții consideră în continuare că au puține surse de informare corecte despre protecția copiilor. În acest sens, Societatea Română de Pediatrie a lansat campania națională de informare și educare ”Să protejăm copilăria”.

”Dorim să realizăm o campanie de educare a părinților, să o generăm, să o susținem. Totodată dorim crearea unei platforme online ”Protejați copilăria”, un ghid al bolilor infecțioase pediatrice și a mijloacelor de profilaxie.  Desigur că dezvoltăm un program de training care are în vedere asistentele medicale, moașele, persoane foarte importante și părinții”, a declarat prof. univ. dr. Marin Burlea, președinte Societatea Română de Pediatrie.
 
În România, părinții sunt insuficient informați în ceea ce privește vaccinarea și importanța acesteia în dezvoltarea cât mai sănătoasă a copilului. Astfel Societatea Română de Pediatrie a făcut public primul ghid practic de profilaxie a bolilor infecțioase pediatrice din România, un document despre bolile infecţioase frecvente în rândul copiilor și recomandări de vaccinare.
 
”Crearea unui ghid este vital necesară  pentru că în momentul de față nu există așa ceva la nivel național. Pe de-o parte sunt prezentate principalele boli infectioase care se pot contacta în timpul copilăriei și în același timp măsurile de profilaxie țintite pe aceste boli”, a precizat prof. univ. dr. Marin Burlea.