Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      16:00
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

A fost lansat Jurnalul Pacientului cu BPOC

21 ianuarie 2014    

Pacienţii cu BPOC pot învăţa cum să îşi ţină sub control boala prin intermediul Jurnalului pacientului cu BPOC. Aici ei vor găsi informaţii corecte despre toate manifestările bolii şi despre ce ar trebui să facă atunci când trec printr-un episod de criză.

„Ne confruntăm cu un deficit de educaţie la nivelul pacienţilor cu BPOC, iar acest Jurnal vine în sprijinul pacienţilor. Astfel, Jurnalul va fi distribuit gratuit, prin intermediul medicilor, tocmai pentru ca pacienţii să aibă acces la informaţie corectă. De altfel, acest Jurnal, care va fi distribuit în 35.000 de exemplare, permite un confort pacienţilor atunci când sunt singuri acasă, în criză şi nu ştiu cum să procedeze. La nivelul României sunt peste un milion de persoane diagnosticate cu BPOC, iar la nivel mondial aproximativ 3 milioane de pacienţi mor din cauza acestei boli, număr de două ori mai mare decât numărul deceselor provocate de accidentele de maşină sau HIV/SIDA. Aşadar, Jurnalul pacientului cu BPOC vine în sprijinul pacienţilor în vederea ameliorării calităţii vieţii, e un prin pas spre informare, îi familiarizează pe pacienţi cu efectele bolii şi ale renunţării la tratament şi îi învaţă să îşi controleze boala”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedinte Societatea Română de Pneumologie în cadrul lansării Jurnalului.
 
Ghidul informativ Jurnalul Pacientului cu BPOC va fi distribuit gratuit prin intermediul medicilor, ca prim pas în educarea celor peste 1 milion de români care se confruntă cu această afecțiune.
 
Jurnalul Pacientului cu BPOC este, în primul rând, un excelent instrument de monitorizare a bolii, atât din perspectiva medicului, cât mai ales a pacientului – el poate acum să compare stadiile de boală în diferite momente de timp, corelate cu diverse decizii de viaţă pe care le ia pentru controlul afecţiunii de care suferă. De asemenea, şi familia, un vector extrem de important de influenţare a pacientului, are vizibilitate asupra evoluţiei stării acestuia de sănătate”, a declarat prof. as. Ruxandra Ulmeanu, medic primar pneumolog-bronholog, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” Bucureşti.
 
Lansarea Jurnalului pacientului cu BPOC a avut loc in data de 21 ianuarie 2014.