Info SănătateaTV.ro: DSPMB: Noua unitati sanitare vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioada 21-24 ianuarie 2017 Medicina stilului de viata. Dr. Florin Ioan Balanica: Pacientul nu trebuie sa fie dependent de medic DSPMB: Noua unitati sanitare vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioada 21-24 ianuarie 2017 Medicina stilului de viata. Dr. Florin Ioan Balanica: Pacientul nu trebuie sa fie dependent de medic DSPMB: Noua unitati sanitare vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioada 21-24 ianuarie 2017 Medicina stilului de viata. Dr. Florin Ioan Balanica: Pacientul nu trebuie sa fie dependent de medic
Vineri, 20 ian 2017      13:58

Dr. Ioana Munteanu: Fumatul pasiv este la fel de nociv ca fumatul activ

22 octombrie 2015    
Fumatul pasiv, involuntar sau „la mâna a doua”, constă în inhalarea fumului  eliberat de consumatorul de tutun. În urma studiilor efectuate de cercetători, încă din anul 1992, fumatul pasiv a fost declarat cancerigen, fiind inclus în clasa cancerigenă A, alături de azbest şi radon.
 
Oamenii pot fi expuşi la fumul de ţigară în fiecare zi, acasă, la locul de muncă, în mijloacele de transport sau în restaurante. Conform ultimului studiu al Ministerului Sănătăţii din 2011, o treime dintre persoanele de 15 ani şi de peste 15 ani au raportat că au fost expuse fumului de tigară acasă. În ceea ce priveşte fumatul la locul de muncă, un sfert din cetăţenii Uniunii Europene au fost expuşi la locul de muncă la fumat.
 

Cercetările au relevat faptul că şi fumatul „la mana a treia” este extrem de toxic. Mai exact, este dăunător şi contactul oamenilor cu reziduurile toxice din fumul ţigărilor, ce se depun pe mobilă, pereţi sau covoare în încăperile în care se fumează. 

Sanatateatv.ro