Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Ioana Munteanu: Fumatul pasiv este la fel de nociv ca fumatul activ

22 octombrie 2015    
Fumatul pasiv, involuntar sau „la mâna a doua”, constă în inhalarea fumului  eliberat de consumatorul de tutun. În urma studiilor efectuate de cercetători, încă din anul 1992, fumatul pasiv a fost declarat cancerigen, fiind inclus în clasa cancerigenă A, alături de azbest şi radon.
 
Oamenii pot fi expuşi la fumul de ţigară în fiecare zi, acasă, la locul de muncă, în mijloacele de transport sau în restaurante. Conform ultimului studiu al Ministerului Sănătăţii din 2011, o treime dintre persoanele de 15 ani şi de peste 15 ani au raportat că au fost expuse fumului de tigară acasă. În ceea ce priveşte fumatul la locul de muncă, un sfert din cetăţenii Uniunii Europene au fost expuşi la locul de muncă la fumat.
 

Cercetările au relevat faptul că şi fumatul „la mana a treia” este extrem de toxic. Mai exact, este dăunător şi contactul oamenilor cu reziduurile toxice din fumul ţigărilor, ce se depun pe mobilă, pereţi sau covoare în încăperile în care se fumează.