Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      16:52

Prof. univ. dr. Florin Mihălţan: Modul de abordare a bolilor cronice netransmisibile trebuie schimbat

29 februarie 2012    

Numărul persoanelor diagnosticate cu boli pulmonare este din ce în ce mai mare. În ceea ce priveşte România, Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că ţara noastră se situează în fruntea ţărilor europene în ceea ce priveşte prevalenţa bolilor pulmonare. Mai mult decât atât, OMS mai arată că rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va crește cu 30% în următorii zece ani, pentru ca, până în 2030, BPOC să ajungă a treia cauză de deces în lume. Toate aceste cifre ar putea fi ceva mai mici dacă s-ar lua măsurile corespunzătoare.

Potrivit declaraţiei făcute de prof. univ. dr. Florin Mihălţan în cadrul Congresului Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, pneumologia are o problemă de lobby, iar în abordarea bolilor cronice trebuie schimbate foarte multe lucruri.
 
Congresul Naţional Bolile Cronice Netransmisibile a fost organizat sub egida Academiei Române.
 
Partener principal al evenimentului: Astra Zeneca.
 
Parteneri ştiinţifici: Societatea Română de Pneumologie, Societatea de Neurologie din România, Asociaţia Oncologică Română, Societatea Română de Medicină Internă, Societatea Naţională de Medicina Familiei, Societatea Română de Nefrologie, Societatea Română de Studiu al Obezităţii, Societatea de Nutriţie din România
 
Parteneri: Abbott, Sanofi Aventis, Becel, Berlin-Chemie Menarini, Roche, Lilly, Bristol-Myers Squibb, Servier, Wörwag Pharma, Meda Pharma, NovaIntermed, Linde Oxigen Plus, Himalaya.
 
Parteneri media strategici: SănătateaTV.ro și ComunicateMedicale.ro.
 
Parteneri media: Hipocrate, MF, PaginaMedicală.ro, Medipedia, Info-Sănătate, Săptămâna Medicală, i-medic.ro, Doctor Bun, InformațiaMedicală.ro, SfatulMedicului.ro, Formare Medicală, MedicpentruTine.ro, Medicalmanager.ro, GhidCabinet.ro, eMedic.ro, eJobs. 
 
Management eveniment: Sănătatea Press Group