Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      17:03

Studiu: În România, 9,6% dintre copii sunt la risc pentru tulburări de respirație în timpul somnului

04 martie 2016    
9,6% dintre copiii din România prezintă risc de a dezvolta tulburări de respirație în timpul somnului, potrivit unui studiu efectuat de Asociația pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenți.
 
„În ultimii 50 de ani s-au făcut progrese importante în înțelegerea atât a cauzelor, a consecințelor, cât și a simptomelor sindromului de apnee în somn de tip obstructiv, somnolența fiind un simptom clasic la adulți pentru lipsa unui somn de calitate. Comparativ cu adulții cu sindrom de apnee în somn de tip obstructiv, copiii care nu dorm bine sunt mult mai rar somnolenți. Ei sunt mai degrabă hiperactivi, agitați, pot prezenta dificultăți școlare și de învățare. Pe termen lung, apneea în somn poate duce la complicații severe cardiovasculare, respiratorii și metabolice”, a declarat prof. univ. dr. Florin Dumitru Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie (SRP).
 
„Era necesară obținerea unor date de prevalență referitoare la tulburările respiratorii în somn la copii, date care să reflecte dimensiunea reală și în România și care să justifice efortul necesar pentru creșterea gradului de conștientizare, atât în rândul medicilor, al publicului larg, cât și efortul financiar al unui sistem de sănătate pentru diagnosticul, monitorizarea și tratamentul sindromului de apnee la copii și adolescenți”, a precizat dr. Mihaela Oroș, președintele ATSCA și autorul studiului epidemiologic, în cadrul conferinței de presă numită „Primul studiu care tratează probemele de respirație în timpul somnului, la copii”, desfășurată în data 3 martie 2016.
 
În ceea ce privește simptomele tulburărilor de respirație în timpul somnului la copii, acestea nu variază foarte mult față de cele întâlnite la adulți.
Potrivit specialiștilor, tratamentul tulburărilor de respirație în timpul somnului atât la copil cât și la adult nu este decontat.