Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      13:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ziua Națională fără Tutun – un semnal de alarmă asupra riscurilor fumatului

24 noiembrie 2011    

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie.Totodată studiile au arătat că 89% dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

În cadrul Zilei Naționale fără Tutun a fost organizată o conferință de presă, prin care a fost tras un puternic semnal de alarmă asupra impactului negativ pe care îl are fumatul în viața noastră. Prin desfăşurarea evenimentului la Colegiul Naţional I.L. Caragiale, organizatorii au dorit să sublinieze importanța educației în școli și licee a tinerilor cu privire la sănătatea plămânilor. De asemenea, la manifestare au fost prezentate statistici alarmante despre afecțiunile cauzate de consumul de ţigări.
 
Speakerii invitați în cadrul conferinței de presă au fost: prof.univ.dr. Florin Mihălţan (preşedintele Societăţii Române de Pneumologie), Marian Banu (Inspector Școlar pentru Imagine, Inspectoratul Școlar al Municipiului București), Dr. Mihaela Ulican (Șef Compartiment Promovarea Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București), Dr. Ioana Dărămuș (Director de Programe, Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate), Andreia Bodea (Director Colegiul Național I.L. Caragiale).
 
Organizatorul științific al evenimentului: Societatea Română de Pneumologie
 
Conferința a fost susținută de: GlaxoSmithKline, Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate
 
Partenerii evenimentulului au fost: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Colegiul Național I.L. Caragiale
 
Management conferință: Sănătatea Press Group