Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      17:03

Fistula anală, o complicaţie a unei afecţiuni anale

29 august 2011    

Fistula anală reprezintă o complicaţie a altei afecţiuni, precum fisura anală. Mai exact, apare un canal numit fistulă perianală şi care sapă infecţia, după cum a explicat dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie general în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Simptomele fistulei anale: La nivelul zonei anusului există o perceţie a unei tumefieri, o durere cu un caracter de zvâcnire. Şi asta deoarece într-un spaţiu închis se acumulează o colecţie purulentă. Odată cu creşterea acesteia apare şi senzaţia de tensiune, dar şi o stare de subfebră sau febră. În astfel de cazuri, persoana în cauză trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul specialist.
 
Dr. Gabriel Mitulescu atrage atenţia şi asupra medicaţiei prescrise de unii medici. Potrivit specialistului, “cea mai mare greşeală se face atunci când pacientului i se prescriu antibiotice. Acestea nu ajung în zona respectivă şi atunci abcesul e căutat să fie rezolvat de organismul propriu şi acesta ştie că trebuie să evacueze puroiul undeva. Deci corpul încearcă să evacueze puroiul şi fie infecţia se măreşte şi ajunge în spaţiul latero - atero - anal şi rectal, unde urmează să se formeze o colecţie mai mare, fie ajunge să eclateaze spontan la tegumente apărând orificiul extern al viitorului traiect fistulos“.