Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      17:03

Fisura anală, o afecţiune întâlnită la aproximativ 50% dintre români

23 august 2011    

Fisura anală este una dintre cauzele cele mai frecvent întâlnite la pacienţii care se prezintă într-o clinică de proctologie.

Pericolul major al fisurii anale este că atunci când nu este tratată la timp se poate croniciza. Pe lângă infecţii pot apărea sângerări în regiunea respectivă însoţite de anemie, tulburări de nutriţie, oboseală,  irascibilitate. De altfel, fenomenele psihice sunt des întâlnite la bolnavii cu fisuri anale. În ceea ce priveşte diagnosticul, acesta este extrem de simplu de pus întrucât nu necesită aparatură specială. Potrivit dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală la Clinica Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni , este de ajuns să se depliseze anusul pentru ca rana să se facă vizibilă la nivelul marginii anale. 
 
Care este factorul de risc principal în apariţia fisurilor anale ne-a explicat dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generală la Clinica Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.