Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      16:47

Atacul de panica – cauzele declansarii si manifestari specifice

05 august 2016    
Atacul de panică, un acces brusc de frică intensă și senzația de pierdere a controlului într-o anumită situație, poate debuta în urma unui eveniment stresant, iar în unele momente fără cauză aparentă. Simptome precum respirațiile rapide, senzația de sufocare, durerea în piept, transpirația, amețeala, frica de moarte și detașarea de realitate, sunt semne ale acestei tulburări.
 
Experții sunt de părere că circumstanțele stresante pot da naștere unui ciclu de atacuri de panică, în cazul persoanelor cu predispoziție spre astfel de tulburări.
 
Reacțiile în cazul unui atac de panică sunt diferite în funcție de persoană, așa cum și reacția la frică se manifestă diferit.
 
Un atac de panică poate dura de la câteva minute, până la câteva zeci de minute.
 
Atacurile de panică pot apărea oricând pe parcursul vieții. În rândul copiilor apare mai rar, în cazul lor fiind vorba despre traume manifestate cu intensitate mare.
 

Atacurile de panică se pot asocia și cu alte patologii, ca urmare a expunerii organismului la o stare de anxietate continuă.