Info SănătateaTV.ro: DSPMB: Noua unitati sanitare vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioada 21-24 ianuarie 2017 Medicina stilului de viata. Dr. Florin Ioan Balanica: Pacientul nu trebuie sa fie dependent de medic DSPMB: Noua unitati sanitare vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioada 21-24 ianuarie 2017 Medicina stilului de viata. Dr. Florin Ioan Balanica: Pacientul nu trebuie sa fie dependent de medic DSPMB: Noua unitati sanitare vor asigura asistenta medicala de urgenta in perioada 21-24 ianuarie 2017 Medicina stilului de viata. Dr. Florin Ioan Balanica: Pacientul nu trebuie sa fie dependent de medic
Vineri, 20 ian 2017      13:54

Atacul de panica – cauzele declansarii si manifestari specifice

05 august 2016    
Atacul de panică, un acces brusc de frică intensă și senzația de pierdere a controlului într-o anumită situație, poate debuta în urma unui eveniment stresant, iar în unele momente fără cauză aparentă. Simptome precum respirațiile rapide, senzația de sufocare, durerea în piept, transpirația, amețeala, frica de moarte și detașarea de realitate, sunt semne ale acestei tulburări.
 
Experții sunt de părere că circumstanțele stresante pot da naștere unui ciclu de atacuri de panică, în cazul persoanelor cu predispoziție spre astfel de tulburări.
 
Reacțiile în cazul unui atac de panică sunt diferite în funcție de persoană, așa cum și reacția la frică se manifestă diferit.
 
Un atac de panică poate dura de la câteva minute, până la câteva zeci de minute.
 
Atacurile de panică pot apărea oricând pe parcursul vieții. În rândul copiilor apare mai rar, în cazul lor fiind vorba despre traume manifestate cu intensitate mare.
 

Atacurile de panică se pot asocia și cu alte patologii, ca urmare a expunerii organismului la o stare de anxietate continuă. 

Sanatateatv.ro