Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Luni, 11 dec 2017      22:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Autismul, o afecţiune ale cărei simptome pot fi ameliorate considerabil

06 aprilie 2011    

Autismul este o tulburare a creierului care interferează adesea cu abilitatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur. Semnele autismului se dezvoltă aproape îndotdeauna înaintea împlinirii vârstei de 3 ani, deşi aceasta afecţiune este uneori diagnosticată abia mai târziu. Totuşi, într-un mic număr de cazuri există o perioadă de dezvoltare normală urmată de o regresie şi de manifestarea simptomelor autiste.

În general, simptomele se schimbă odată cu dezvoltarea şi se pot îmbunatăţi considerabil. Pentru aceasta, copilul cu autism are nevoie de sprijinul familiei, dar mai ales de cel al psihologului. Şi asta deoarece şi el are dreptul la copilărie şi la o viaţă demnă. Primul pas ce trebuie făcut este evaluarea micuţului, spune psihologul clinician, Nicoleta Burlacu.