Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      05:04
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Depresia postpartum: care sunt cauzele si cum trebuie abordata

19 iulie 2016    
Depresia postpartum este în strânsă legătură cu noua responsabilitate, de mamă, care poate fi grea și copleșitoare pentru multe dintre femei. Dincolo de modificările hormonale bruște care apar după naștere, stresul legat de acest proces sau conștientizarea rolului pe care le presupun noile responsabilități, depresia postpartum trebuie considerată o problemă de gestionat a întregii familii.
 
Depresia postpartum poate fi asociată și cu sarcini pierdute anterior, stresul excesiv în perioada sarcinii, nașterea unui copil cu un grad de handicap, dificultatea în a avea grijă de bebeluș, nașterea prematură, probleme în relația de cuplu, familiale sau sociale.
 
Tratamentul depresiei postpartum constă în psihoterapie, pentru ca mama să își regăsească echilibrul interior cât mai rapid. Însă principalul suport de care are nevoie o mamă ce trece printr-o astfel de experiență trebuie să vină din partea familiei, pentru ca împreună să gestioneze problema care are implicații asupra tuturor membrilor.
 
Depresia după naștere nu trebuie confundată cu baby blues-ul care apare la câteva zile de la naștere și care este o depresie tranzitorie postnatală, caracterizată de: labilitate, plâns nemotivat, tristețe, iritabilitate și care poate dura până la două săptămâni.
 
Depresia postpartum poate fi prevenită prin recunoașterea și rezolvarea problemelor care există la nivel personal sau familial, înainte de hotărârea de a avea un copil.