Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale
Vineri, 19 ian 2018      21:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Evaluare copil autist

22 mai 2009    

 

Autismul este o tulburare de dezvoltare, fiind considerat una dintre cele mai severe afecţiuni neouropsihiatrice ale copilăriei.

Simptomele autismului apar în prima etapă a copilărie, între 1-3 ani. Boala nu poate fi diagnosticată la naştere pentru că semnele fie nu apar fie nu pot fi uşor identificate înainte de 18 luni.

Psihologul Diana Cotumbeanu explică faptul că bebeluşul pare diferit chiar de la naştere: nu îi observă pe cei din jurul lor, se concentrează pe un obiect pentru o perioadă lungă de timp, este ori foarte tăcut, ori plânge foarte des. Mai târziu, când începeâ să vorbească, îşi pierde achiziţiile verbale, devine retras, autoagresiv şi nesociabil.

Odată stabilit diagnosticul, părinţii copilului învaţă cum să se descurce cu manifestările copilului, sunt sfătuiţi să înveţe diverse modalităţi de a face faţă emoţiilor, temerilor şi îngrijorărilor care apar.

Specialiştii folosesc o serie de ghiduri şi chestionare prin care încearcă să determine ce a produs întârzierea în dezvoltarea copilului respectiv. Fiecare test este personalizat şi debutează cu istoricul medical, moment în care părinţilor li se pun întrebări referitoare la dezvoltarea copilului. Pe tot parcursul evaluării, psihologul are ocazia să observe copilul autist în diferite situaţii.