Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      20:30
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Evaluare copil autist

22 mai 2009    

 

Autismul este o tulburare de dezvoltare, fiind considerat una dintre cele mai severe afecţiuni neouropsihiatrice ale copilăriei.

Simptomele autismului apar în prima etapă a copilărie, între 1-3 ani. Boala nu poate fi diagnosticată la naştere pentru că semnele fie nu apar fie nu pot fi uşor identificate înainte de 18 luni.

Psihologul Diana Cotumbeanu explică faptul că bebeluşul pare diferit chiar de la naştere: nu îi observă pe cei din jurul lor, se concentrează pe un obiect pentru o perioadă lungă de timp, este ori foarte tăcut, ori plânge foarte des. Mai târziu, când începeâ să vorbească, îşi pierde achiziţiile verbale, devine retras, autoagresiv şi nesociabil.

Odată stabilit diagnosticul, părinţii copilului învaţă cum să se descurce cu manifestările copilului, sunt sfătuiţi să înveţe diverse modalităţi de a face faţă emoţiilor, temerilor şi îngrijorărilor care apar.

Specialiştii folosesc o serie de ghiduri şi chestionare prin care încearcă să determine ce a produs întârzierea în dezvoltarea copilului respectiv. Fiecare test este personalizat şi debutează cu istoricul medical, moment în care părinţilor li se pun întrebări referitoare la dezvoltarea copilului. Pe tot parcursul evaluării, psihologul are ocazia să observe copilul autist în diferite situaţii.