Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Luni, 11 dec 2017      22:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. univ. dr. Mihai Aniței: Copiii cu tulburări din spectrul autist nu beneficiază de decontări ale serviciilor terapeutice

12 noiembrie 2013    

În România, copiii cu tulburări din spectrul autist nu beneficiază de decontări în ceea ce privește serviciilor psihologice, astfel încât părinții sunt supuși unor eforturi uriașe pentru a susține costurile terapiei.

”Copiii cu tulburări din spectrul autist nu beneficiază de nicio decontare a serviciilor terapeutice. Părinții fac eforturi mari pentru a susține recuperarea copiilor lor. În medie, costul terapiei este de aproximativ 1000 euro. În prezent, procesul de recuperare se realizează în cea mai mare parte de către psihologi independenți, formați professional în terapii comportamentale specifice. Mentionăm faptul că serviciile psihologice pentru copiii cu autism nu sunt decontate prin casele de asigurări de sănătate, fapt fără precedent în Uniunea Europeană”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Aniței, președintele Colegiului Psihologilor din România.
 
Autismul poate fi depistat încă din primele luni de viață ale copilului. Însă pentru rezultate cât mai bune în recuperarea acestuia, terapia trebuie să înceapă chiar din momentul diagnosticării.
 
„Copilul poate fi diagnosticat cu autism încă de la 18 luni. Însă este foarte important ca acesta să aibă acces la o terapie corespunzătoare încă din momentul diagnosticării. Cu cât terapia începe mai târziu cu atât rezultatele vor întârzia să apară”, a precizat Anca Dumitrescu, președinte Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată.
 
Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă cu tema – „Accesul persoanelor cu tulburări din spectrul autist la tratament și finanțarea acestor servicii”, din data de 11 noiembrie 2013.