Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      13:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

10% dintre femeile din mediul rural ar putea avea cancer la san fara sa stie

14 decembrie 2016    
3166 de femei din 16 județe ale țării, din mediul rural, au beneficiat de controale gratuite la nivelul sânilor în ultimii trei ani. 10% din femeile testate au prezentat suspiciuni de cancer mamar, 8 din 10 nu făcuseră niciodată anterior niciun control medical, iar 20 % dintre cele cu suspiciuni au sub 40 de ani. Testările au fost realizate gratuit în cadrul campaniei naționale de informare ,,Nu am făcut destul”, lansată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, pentru al treilea an consecutiv.
 

Multe femei cu cancer mamar nu au niciun simptom, așadar autoexaminarea regulată a sânilor trebuie să facă parte din rutina oricărei femei, începând din adolescență, orice semn precum noduli, denivelări, secreții, modificări de formă, culoare sau simetrie fiind motive pentru care este obligatorie prezența la medic. Vizita la specialist pentru controlul sânilor trebuie realizată o dată la trei ani până la vârsta de 40 de ani și o dată pe an după vârsta de 40 de ani. După această vârstă, femeile trebuie să realizeze anual o mamografie și o examinare clică a sânilor.