Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      20:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

527 de studenţi la medicină au beneficiat de consiliere în carieră în cadrul proiectului PRESMED

24 septembrie 2015    

Un număr de 527 de studenţi la medicină au beneficiat de stadii de practică şi vizite de studiu în cadrul proiectului PRactică Europeană pentru Studenţii la MEDicină (PRESMED), cu mult peste ţinta propusă, de 360 de tineri.

Proiectul PRESMED se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni, a început în luna mai 2014 şi se va finaliza în octombrie 2015. Este o experienţă foarte interesantă, am putut lua contact cu studenţii, am văzut care sunt nevoile lor. Ca o noutate în cadrul acestui proiect au vizitele de studiu pe care studenţii le-au putut efectua în laboratoarele de cercetare, în sala de operaţii etc. Cu siguranţă această experienţă va fi repetată cu prilejul altor proiecte. Vom încerca să extindem astfel de proiecte la nivel naţional şi să cuprindem un număr mult mai mare de studenţi, undeva la 2000-3000 de studenţi”, a declarat dr. ec. Răzvan Daraban, preşedintele Asociaţiei Centrul Român de Iniţiative, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Alături de Asociaţia Centrul Român de Iniţiative, parteneri ai proiectului au fost şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi Dental Profile 2000.
Pe lângă partea teoretică, studenţii participanţi la acest proiect au beneficiat şi de multe ore de practică, astfel încât noţiunile teoretice să poată fi mult mai bine înţelese.
 
Proiectul PRESMED a avut ca obiectiv dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale studenţilor la medicină în domeniul chirurgiei capului şi gâtului, din regiunea Bucureşti-Ilfov.