Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      01:27
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Aconcagua 2011, expediție medicală românească

03 februarie 2011    

Pasiunea pentru munte şi cunoştinţele din domeniul medical l-au determinat pe Iulian Sîrbu să iniţieze o expediţie medicală, de altfel prima de acest gen venită din partea unui român, în Aconcagua, cel mai înalt vârf din cele două Americi şi din afara Asiei.

La început a conceput această expediţie medicală de unul singur, dar în urma consultării mai multor opinii, a ajuns la concluzia că o expediţie medicală nu se poate realiza de o singură persoană. În acest context, lui Iulian Sîrbu i s-a alăturat Marius Roca, kinetoterapeut. Expediţia are ca scop măsurarea efectelor altitudinii asupra corpului uman, prin înregistrarea funcţiilor vitale şi analiza lor comparativă, sub îndrumarea unui specialist în medicină sportivă sau altă specialitate conexă.
  
Iulian Sîrbu va pleca spre Argentina pe 6 februarie 2011, iar expediţia se va desfăşura timp de 20 de zile. Itinerariul traseului şi echipamentul necesar au fost din timp pregătite, dar nu în totalitate deoarece echipa formată din cei doi alpinişti mai are nevoie de un spirometru şi un electrocardiograf portabil, aparate medicale necesare pentru efectuarea unor analize în timpul expediţiei.
 
Un articol pe larg despre expediția medicală Aconcagua 2011 poate fi citit aici