Info SănătateaTV.ro: DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica
Joi, 27 iul 2017      19:47

Alocarea costului per pacient, nu per serviciu, solutie pentru managementul integrat al bolilor cardiovasculare

15 iunie 2016    
Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate au organizat masa rutundă cu tema ,,Managementul integrat al bolilor cardiovasculare”, din dorința de a analiza împreună cu specialiștii și reprezentanții pacienților, modalitatea potrivită de a dezvolta un sistem integrat de îngrijire a pacienților cu boli cardiovasculare.
 
Specialiștii sistemului de sănătate propun în această situație managementul integrat al bolilor cronice, prin care CNAS să aloce costul per pacient, nu per serviciu, ca în prezent și doar în situația în care rezultatul clinic este eficient. Astfel rețeaua de medici este stimulată să mențină starea de sănătate a pacienților iar aceștia sunt interesați să respecte conduita terapeutică, întrucât au de câștigat.
 
Potrivit Eurostat, în 2013, România se situa pe locul 6 în Europa la decese prin boli ischemice. Schimbarea stilului de viață este extrem de importantă pentru persoanele cu risc cardiovascular ridicat. Bolile cardiovasculare rămân una dintre cele mai mari poveri pentru următorii ani în sistemul sanitar din punctul de vedere al costurilor asociate acestor afecțiuni. Starea de sănătate a populației poate fi îmbunătățită însă prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Printre principalele comportamente preventive în bolile cardiovasculare se numără adoptarea unei diete sănătoase, renunțarea la fumat, efortul fizic constant și susținut.