Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:35
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Alocarea costului per pacient, nu per serviciu, solutie pentru managementul integrat al bolilor cardiovasculare

15 iunie 2016    
Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate au organizat masa rutundă cu tema ,,Managementul integrat al bolilor cardiovasculare”, din dorința de a analiza împreună cu specialiștii și reprezentanții pacienților, modalitatea potrivită de a dezvolta un sistem integrat de îngrijire a pacienților cu boli cardiovasculare.
 
Specialiștii sistemului de sănătate propun în această situație managementul integrat al bolilor cronice, prin care CNAS să aloce costul per pacient, nu per serviciu, ca în prezent și doar în situația în care rezultatul clinic este eficient. Astfel rețeaua de medici este stimulată să mențină starea de sănătate a pacienților iar aceștia sunt interesați să respecte conduita terapeutică, întrucât au de câștigat.
 
Potrivit Eurostat, în 2013, România se situa pe locul 6 în Europa la decese prin boli ischemice. Schimbarea stilului de viață este extrem de importantă pentru persoanele cu risc cardiovascular ridicat. Bolile cardiovasculare rămân una dintre cele mai mari poveri pentru următorii ani în sistemul sanitar din punctul de vedere al costurilor asociate acestor afecțiuni. Starea de sănătate a populației poate fi îmbunătățită însă prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Printre principalele comportamente preventive în bolile cardiovasculare se numără adoptarea unei diete sănătoase, renunțarea la fumat, efortul fizic constant și susținut.