Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Luni, 23 apr 2018      23:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Aproximativ 5% din populatia judetului Timis are diabet zaharat

16 noiembrie 2017    
La nivelul judeţului Timiş, diabetul zaharat afectează aproximativ 5% din populaţie, adică 30.289 de persoane, după cum arată datele Casei Judeţene de Sănătate Timiş, mai mult de 70% dintre cazuri fiind înregistrate la populaţia cu vârsta peste 60 de ani.
 
Prevalența cea mai ridicată, pe grupe de vârstă, este atribuită categoriei 60-69 de ani, 40% din totalul cazurilor, adică aproximativ 12.200 de persoane, intrând în această categorie. 26% din persoanele cu diabet sunt încadrate în intervalul de vârstă 20-59 de ani, care reprezintă în mare parte populaţia considerată activă. Sub vârsta de 20 de ani, în evidenţa specialiştilor din judeţul Timiş se află 150 de persoane cu diabet zaharat de tip 1.
 
Statisticile Casei Judeţene de Sănătate Timiş arată, totodată, că femeile sunt mai afectate de această boală, înregistrând cu aproximativ 17% mai multe cazuri decât în rândul bărbaților. Din totalul pacienților cu diabet, 16.323 sunt femei, iar 13.966 sunt bărbați.
 
Datele au fost explicate de către prof. dr. Romulus Timar, președintele ales al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul conferinţei de presă organizate astăzi în contextul desfăşurării la Timişoara, în perioada 14-18 noiembrie, a celei de-a X-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul!”.
 
Organizatori științifici: Asociația Română de Educație în Diabet, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara
 
Parteneri științifici: Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, Asociația de Podiatrie

Management campanie: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical