Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Miercuri, 23 mai 2018      01:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Canicula face victime în Capitală

03 august 2010    
Canicula face tot mai multe victime, în aceste zile, în Capitală. Temperaturile ridicate şi aerul aproape irespirabil îi fac pe tot mai mulţi români să cadă pradă căldurii. Numai astăzi, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti s-au prezentat 176 de persoane răpuse de caniculă. Dr. Cristian Grasu, director medical al Serviciului de Ambulanţă  Bucureşti-Ilfov, a declarat, pentru SănătateaTV, că, de sâmbătă până astăzi, la orele 13, 2123 de persoane au solicitat ambulanţa. Dintre acestea, 125 au căzut pur şi simplu pe stradă, doborâte de căldură,  spune dr. Cristian Grasu, alte 229 aveau dispnee (senzaţie temporară de lipsă de aer), 22 prezentau lipotimie (pierderea temporară a conştienţei) şi 27 au ajuns la serviciul de ambulanţă în comă.
 
Dr. Cristian Grasu recomandă ca, în aceste zile caniculare, oamenii, în special copiii şi persoanele de peste 65 de ani, să evite expunerea prelungită la soare între orele 11- 18, iar dacă sunt nevoiţi să iasă afară, să poarte haine subțiri, deschise la culoare, pălării sau şepci. Din punct de vedere al regimului alimentar, dr. Cristian Grasu sfătuieşte populaţia să bea peste doi litri de lichide zilnic şi să consume cât mai multe fructe şi legume.
 
Meteorologii au emis, ieri, o avertizare cod galben de caniculă pentru Bucureşti şi alte 21 de judeţe din estul, sudul şi sud-estul ţării, unde, până mâine, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade şi, izolat, chiar şi 37 de grade. De asemenea, indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.