Info SănătateaTV.ro: Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos Studiu: Exercitiile fizice regulate pot proteja impotriva pierderilor de memorie Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale MS: 21 de noi medicamente din arii ce vizeaza oncologia, neurologia, cardiologia si pneumologia vor fi disponibile pacientilor Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, pe agenda Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie Ziua Mondiala a Osteoporozei, marcata in fiecare an in data de 20 octombrie Studiu: 75% dintre romani sunt preocupati de sanatate, insa 48% cauta sa aiba un stil de viata sanatos
Vineri, 21 oct 2016      14:14

Canicula face victime în Capitală

03 august 2010    
Canicula face tot mai multe victime, în aceste zile, în Capitală. Temperaturile ridicate şi aerul aproape irespirabil îi fac pe tot mai mulţi români să cadă pradă căldurii. Numai astăzi, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti s-au prezentat 176 de persoane răpuse de caniculă. Dr. Cristian Grasu, director medical al Serviciului de Ambulanţă  Bucureşti-Ilfov, a declarat, pentru SănătateaTV, că, de sâmbătă până astăzi, la orele 13, 2123 de persoane au solicitat ambulanţa. Dintre acestea, 125 au căzut pur şi simplu pe stradă, doborâte de căldură,  spune dr. Cristian Grasu, alte 229 aveau dispnee (senzaţie temporară de lipsă de aer), 22 prezentau lipotimie (pierderea temporară a conştienţei) şi 27 au ajuns la serviciul de ambulanţă în comă.
 
Dr. Cristian Grasu recomandă ca, în aceste zile caniculare, oamenii, în special copiii şi persoanele de peste 65 de ani, să evite expunerea prelungită la soare între orele 11- 18, iar dacă sunt nevoiţi să iasă afară, să poarte haine subțiri, deschise la culoare, pălării sau şepci. Din punct de vedere al regimului alimentar, dr. Cristian Grasu sfătuieşte populaţia să bea peste doi litri de lichide zilnic şi să consume cât mai multe fructe şi legume.
 
Meteorologii au emis, ieri, o avertizare cod galben de caniculă pentru Bucureşti şi alte 21 de judeţe din estul, sudul şi sud-estul ţării, unde, până mâine, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade şi, izolat, chiar şi 37 de grade. De asemenea, indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Societatea Romana de microbiologie