Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Horia Cristian: trebuie schimbat mecanismul dupa care platim serviciile medicale din plata per serviciu in per rezultat

16 iunie 2016    
Prin finanțarea realizată per capita și nu per serviciu, furnizorii sunt plătiți anual cu o sumă fixă pentru a menține sau ameliora starea de sănătate a pacienților. Remunerația efectivă va depinde de rezultatele clinice. Principala schimbare așteptată din partea medicilor implicați și a asistenților este să interacționeze mult mai frecvent și pe diverse căi cu pacienții, să se asigure că aceștia fac schimbările necesare în stilul de vață, că iau medicația prescrisă, că adaptează tratamentul la nevoile personale ale fiecăruia.
 
,,Există o singură măsură legislativă care se poate aplica și anume schimbarea modului în care plătim serviciile medicale, din plată per serviciu în plată per rezultat, rezultatul fiind să ai pacientul sănătos. (..) Trebuie să schimbăm acest mecanism de plată și cred că se vor întâmpla lucruri foarte bune. (...) Se aplică cu mare succes în foarte multe locuri, e adevărat că nu în mod organizat. Singurul loc în care se aplică în mod organizat este Singapore. Acolo este plată per rezultat. Sunt și alte sisteme relativ închise, Statele Unite, câteva companii de asigurări, care practică acest sistem de plată per rezultat, cu efecte foarte bune”, a declarat Dr. Horia Cristian, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie, în cadrul Camerei Deputaților.

Modul de plată per rezultat va asigura premisele ca toți actorii implicați în sistemul de îngrijiri să graviteze în jurul pacientului pentru a-l menține sănătos. Pacienții vor beneficia de mai multă atenție și servicii din partea medicilor și asistenților, deoarece plățile depind de starea lor de sănătate. Medicii vor fi remunerați corect, conform rezultatelor, iar Casa de Asigurări nu va aloca fonduri suplimentare, comparativ cu situația actuală, ci un cost fix, per pacient.