Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      00:29
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Lupta impotriva cancerului de san, sustinuta prin cea de-a doua editie a Happy Run – Race for the Cure Romania

01 iunie 2016    
Fundația Renașterea organizează cea de-a doua ediție a Happy Run – Race for the Cure Romania, cea mai renumită cursă de alergare din lume, o sărbătoare a sănătății și a prevenției cancerului de sân.
 
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 4 iunie 2016, ora 10.00 în Parcul Herăstrău, Intrarea Charles de Gaulle.
 
Happy Run – Race for the Cure reprezintă cel mai amplu și de succes eveniment de susținere a învingătoarelor în lupta împotriva cancerului de sân, de informare și strângere de fonduri. Inaugurată în anul 1983, Women Race for the Cure a evoluat de la o cursă cu 800 participanți în Dallas, la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1.6 milioane de participanți în întreaga lume. În România, prima ediție a Happy Run-Race for the Cure a avut loc anul trecut și a adunat peste 3000 de participanți. 
 
În București, evenimentul va avea următorul traseu: Parcul Herăstrău/Piața Charles de Gaulle, Bulevardul Mareșal Prezan, Soseaua Kiseleff, Piața Victoriei, Bulevardul Aviatorilor.
 
Cursa este structurată pe trei categorii: 
· 5 km - competiție alergători
· Fitness Walk 5 km - plimbare persoane de toate vârstele 
· Fun Walk 1 km – plimbare
 
Evenimentul este și o modalitate de conștientizare a importanței prevenției cancerului. Donația recomandată pentru înscriere este de 50 lei pentru adulți, 20 de lei pentru copiii între 14-18 ani, iar copiii sub 14 ani pot participa gratuit.
 
Participanții vor primi tricoul oficial al cursei, vor participa la încălzire în ritm de dans, înainte de start, vor primi o medalie imediat după trecerea liniei de finish și vor avea parte de surprize (tombolă cu premii), jocuri educative și distracție pe tot parcursul zilei.
 
Se vor premia primele 3 locuri la cursa de alergare femei/ barbați/ copii/ învingătoare, dar și echipele. Premiile vor consta în: abonamente la săli de fitness, vouchere pentru restaurante, produse cosmetice, o excursie de 7 zile în Grecia, un city-break în Milano, un weekend la Poiana Brasov, biciclete, trotinete și alte echipamente sportive.
 
Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru:
- a acoperi costul de manoperă pentru perucile din păr natural, ce vor fi oferite pacientelor oncologice;
- susținere psihologică pentru paciente;
- campanii de informare asupra importanței prevenției și a depistării precoce a cancerului de sân;
- susținerea asociației de paciente Renașterea;
- oferirea de investigații medicale gratuite.