Info SănătateaTV.ro: Autoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan” Autoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan” Autoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan”
Vineri, 23 mar 2018      20:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Mâinile murdare, calea de transmitere a numeroase boli

27 iulie 2010    
Cele mai multe boli infecţioase din lume se transmit prin nerespectarea unei reguli elementare de igienă, chiar şi în ţările dezvoltate:  spălatul mâinilor. Acesta este avertismentul transmis de experţii în sănătate publică din întreaga lume.  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) derulează, încă  din 2005, o campanie de sensibilizare a populaţiei privind importanţa spălatului pe mâini. Şi medicii de familie recomandă pacienţilor lor să îşi facă un obicei din a se spăla pe mâini. Dr. Daniela Ştefănescu, medic primar medicină generală, ne sfătuieşte să ne spălăm mâinile de cât mai multe ori în decursul unei zile: ”Nu există un număr de ori, e bine să ne spălăm mâinile de cât mai multe ori pe zi”, a declarat dr. Daniela Ştefănescu, pentru Sănătatea TV. 
 
Potrivit dr. Daniela Ştefănescu, hepatita A, dizenteria, diareea, dar şi alte tipuri de parazitoze sunt doar cateva dintre afec ţiunile care se transmit prin mâinile murdare.