Info SănătateaTV.ro: MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente
Vineri, 18 aug 2017      15:47

Ministrul Sanatatii, conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu, a demisionat

09 mai 2016    
Conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat astăzi, 9 mai 2016, din funcţia de ministru al Sănătăţii. Motivul demisiei îl constituie diferențele de abordare cu privire la soluţionarea problemelor dezinfectanţilor în spitale.
 
„În această dimineață (n.r. 9 mai 2016) am avut o discuție cu Premierul Dacian Cioloș după ce, în prealabil, anunțase faptul că va fi întrunită o comisie pentru soluționarea problemelor dezinfectanților. Au existat diferențe de abordare, motiv pentru care am decis să îmi înaintez demisia”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul Ministerului Sănătăţii.
 
În cadrul conferinţei, ministrul Sănătăţii a făcut şi un bilanţ al celor 6 luni în care s-a aflat la conducerea Ministerului Sănătăţii. Printre programale demarate se regăsesc şi „Mama și copilul”, „Plauln Național Comprehensiv de Control al Cancerului”, “Programul de Achiziții Centralizate”, etc.

Conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu a fost învestit în funcţia de Minsitru al Sănătăţii în data de 17 noiembrie 2015.