Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      08:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Peste 400 de specialisti s-au reunit la cea de-a VIII-a editie a Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie

23 noiembrie 2015    
Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie. Având ca temă „Bolile transmisibile, domeniu prioritar pe agenda sănătății publice”, evenimentul a reunit la Bucureşti în perioada 12-14 noiembrie 2015 peste 400 de specialiști în microbiologie, epidemiologie, boli infecțioase, medicină de familie, dar şi asistenţi medicali şi biologi.
 
„Cred că a fost o ocazie şi o oportunitate pentru ca specialişti din toate aceste domenii să discute despre soluţiile care trebuie aplicate imediat în domeniul bolilor transmisibile”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.
 
Printre cele mai importante teme de pe agenda Conferinţei au fost cele legate de bolile prevenibile prin vaccinare, tuberculoză, infecția HIV/SIDA, hepatitele virale, bolile transmise prin vectori și, nu în ultimul rând, infecțiile nosocomiale și rezistența bacteriilor la antibiotice.
 

Pe lângă programul ştiinţific complex în ceea ce înseamnă informație medicală, evenimentul a marcat şi împlinirea a 10 ani de la înființarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Peste 50 de medici care au contribuit la dezvoltarea instituţiei au fost premiați în cadrul ceremoniei de deschidere oficială a Conferinței.