Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      08:03
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Serviciile de telemedicina, solutii inovatoare pentru sistemul sanitar romanesc

29 iunie 2016    

Bolile cardiovasculare se numără printre afecțiunile cele mai des întâlnite în România și constituie principala cauză de mortalitate în Europa, cu aproape două milioane de decese în fiecare an. În acest context, asigurarea unui acces rapid și de la distanță la datele despre pacienți, inclusiv date despre ECG, teste la efort și rezultate, precum și conectarea datelor despre pacienți din întregul protocol de îngrijiri medicale, joacă un rol esențial. Soluția de tele-cardiologie permite personalului medical să gestioneze informații cardiace, prin stocare centralizată și acces rapid la o gamă largă de date și rapoarte. Un astfel de serviciu există deja în Iași, unde este aplicat cu succes.

 
Evoluția telemedicinei în România poate avea un impact pozitiv asupra sistemului medico-sanitar și are potențialul de a accelera reformele în sănătate, aducând beneficii importante pentru pacienți. Scopul acestor servicii este asigurarea unor rezultate mai bune pentru pacienți, mai eficiente și mai performante pentru sistemul medical în ansamblu.
 
Telemedicina permite personalului medical să revizuiască și să editeze datele stocate despre pacienți, facilitând diagnosticarea. Beneficiile remarcabile ale instrumetelor de diagnosticare avansate au fost subiectul unei dezbateri deschise organizate sub patronajul Ambasadei SUA în România. La eveniment au participat experți în domeniul telemedicinei, funcționari guvernamentali, directori de operațiuni, achiziții și administrație din spitale, precum și medici.