Info SănătateaTV.ro: Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      01:00
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ziua Mondială a Populaţiei – 90% dintre vârstnicii de la sat sunt bolnavi

22 iulie 2010    
90 % dintre vârstnicii(majoritatea femei) din mediul rural suferă de tensiune arterială, reumatism, artrite, cardiopatii, osteoporoză sau insomnii, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Studiere a Populaţiei din Cluj, reprezentat la “Ziua Mondială a Sănătaţii” prin dr. Mihaela Hărăguş. Nici la capitolul acces la servicii de sănătate, lucrurile nu stau prea bine. Dr. Mihaela Hărăguş, cercetător ştiinţific la acest centru, a declarat că, deşi 99,1 % dintre bătrânii de la sat figurează pe listele medicilor de familie, accesul acestora la serviciile medicale este îngrădit de factori ca:
·         Timpul de aşteptare pentru analizele medicale gratuite;
·         Transportul până la cabinetul medical;
·         Costurile ridicate;
·         Lipsa banilor pentru a oferi o “atenţie” personalului medical.
 
Studiul a fost prezentat în cadrul evenimentului “Ziua Mondială a Populaţiei”, organizat de Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA).  Una dintre preocupările punctuale ale UNFPA este implemntarea, cu succes, a rundei 2010 de recensăminte ale populaţiei şi locuinţelor (2010 – 2014).
 
Prezent la eveniment, prof. univ. dr. Vergil Voineagu,  de la Institutul Naţional de Statistică, a declarat că, prin aceste recensăminte, se vor obţine soluţii importante în rezolvarea crizelor de natură umanitară, sanitară sau socială.