Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      13:55
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale - Timişoara, 17 mai 2016

24 mai 2016    
Prevalenţa hipertensiunii arteriale în Timișoara și în regiunea Vest este de 55,6%, respectiv 58,3%,potrivitdatelor preliminare ale studiului SEPHAR III, făcute publice în premieră, în cadrul unei conferinţe de presă, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, marcată în fiecare an în data de 17 mai. De altfel, studiul a mai relevat faptul că Regiunea Vest este zona cu cea mai ridicată prevalență a hipertensiunii arteriale din România.
 
Neţinută sub control hipertensiunea arterială poate genera complicaţii severe. Iar asta cu atât mai mult cu cât pacientul are asociate şi alte afecţiuni. Potrivit specialiştilor, există o legătură directă între insuficienţa renală şi hipertensiunea arterială.
 

Studiul Sephar III s-a desfăşurat prin deplasarea simultană a trei caravane „SEPHAR BUS”,  în 42 orașe și 42 comune, unde cei 2065 de adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani  înrolaţi în studiu au fost selectaţi aleatoriu, printr-un procedeu de eșantionare proporțional multistratificată de la nivelul întregii țări.