Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      05:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Implantul dentar, o metodă eficientă pentru îmbunătăţirea aspectului facial

31 ianuarie 2012    
Implantul dentar are un aspect estetic deosebit, îmbunătățește aspectul fizic și stima de sine, confortul și sănătatea dentară. Implantul dentar are avantajul că poate rezista perioade foarte mari de timp, uneori toată viața.
 
Implantul dentar este un șurub cu rol de rădăcină artificială a dintelui lipsă. După ce implantul este bine integrat în osul maxilar, deasupra lui se fixează un bont metalic pe care va fi sprijinită coroana ce va înlocui dintele lipsă. Pentru realizarea unui implant dentar pacientul trebuie să urmeze anumiți pași. În primul rând se face studiul clinic al pacientului și se stabilește dacă este apt pentru procedura implantului dentar.
 
Perioada de realizare a implantului dentar poate decurge timp de 3-6 luni, depinzând de vârsta pacientului și de calitatea osului maxilar în care sunt introduse rădăcinile artificiale. Toată operațiunea este făcută sub anestezie, iar implantul dentar nu este dureros.
 
”Uneori implantul dentar poate fi o operație mult mai ușoară decât o extracție dentară”,a declarat într-un interviu pentru Sănătatea TV, prof. univ. dr. Doina Ghergic, directorul Departamentului Disciplinelor de Specialități Dentare, din cadrul Facultății de Medicină Dentară, Universitatea Titu Maiorescu, București.
 
Rata de succes a implantului dentar este de peste 90%.