Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cum să ne îngrijim rinichii pentru a preveni apariția bolii cronice de rinichi

13 martie 2012    
Oamenii care suferă de boală cronică de rinichi, dar și oamenii sănătoși, care vor să prevină afecțiunile renale, ar  trebui să adopte un stil de viață și o dietă sănătoase, care să le asigure funcționarea normală a rinichilor. Prof. univ. dr. Eugen Moța, președintele Societății de Nefrologie din România, este de părere că pentru a ne menține rinichii sănătoși trebuie să renunțăm la stilul tradițional românesc, care este un dezastru pentru organism, și să trecem la alimentația mediteraneană, care este cea mai sănătoasă. Alimentația mediteraneană înseamnă consum zilnic de legume și fructe, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, carne albă, de pasăre sau pește alb.
 
Pe de altă parte trebuie să evităm carnea roșie fiindcă aceasta reprezintă un factor de risc pentru foarte multe tipuri de cancere, dar și un factor de risc cardiovascular.
 
În plus consumul de lichide este obligatoriu în dieta tuturor. ”Să consumăm lichide multe. Să consumăm în general un mililitru de lichide pentru fiecare calorie pe care o ingerăm și cum un om obișnuit nu consumă mai puțin de 2.000 de calorii pe zi, atunci nu trebuie să consumăm sub 2 litri de lichide pe zi”, a declarat pentru Sănătatea TV, prof univ. dr. Eugen Moța, președintele Societății de Nefrologie din România.
 
Din categoria de lichide indicate pentru a ne menține rinichii sănătoși fac parte apa minerală plată, compoturile și sucurile naturale.
 
Din acest motiv este important ca pacienții cu boală cronică de rinichi și insuficiență renală să fie informați despre alimentele ce ar trebui să intre în dieta lor.