Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      02:15
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Hemodializa, tratamentul pentru boala cronică de rinichi

06 martie 2012    

Boala cronică de rinichi reprezintă pierderea progresivă a funcției renale. În momentul în care rinichii și-au pierdut capacitatea de eliminare a reziduurilor, toxinelor și excesului de apă din sânge, atunci finalul evoluției unei boli cronice de rinichi este insuficiența renală.

În acest caz, soluția salvatoare pentru pacientul cu boală cronică de rinichi este dializa. Dializa este o metodă folosită pentru a reînlocui artificial funcția renală pierdută din cauza insuficienței renale. Cele două forme principale de dializa sunt hemodializa și dializa peritoneală. Prof. univ. dr. Mircea Penescu, medic primar nefrolog și director general al Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” ne-a explicat importanța hemodializei în viața pacientului cu insuficiență renală.
 
În România există aproximativ 10.000 de pacienți dializați pentru insuficiență renală cronică, iar vestea bună este că pot beneficia de servicii de calitate în cele 130 centrele de hemodializă din țară.