Info SănătateaTV.ro: STIINTA si EMOTIE in cancerul ovarian „Lumineaza in albastru” - Campanie de constientizare a autismului STIINTA si EMOTIE in cancerul ovarian „Lumineaza in albastru” - Campanie de constientizare a autismului STIINTA si EMOTIE in cancerul ovarian „Lumineaza in albastru” - Campanie de constientizare a autismului
Joi, 30 mar 2017      23:30

Hemodializa, tratamentul pentru boala cronică de rinichi

06 martie 2012    

Boala cronică de rinichi reprezintă pierderea progresivă a funcției renale. În momentul în care rinichii și-au pierdut capacitatea de eliminare a reziduurilor, toxinelor și excesului de apă din sânge, atunci finalul evoluției unei boli cronice de rinichi este insuficiența renală.

În acest caz, soluția salvatoare pentru pacientul cu boală cronică de rinichi este dializa. Dializa este o metodă folosită pentru a reînlocui artificial funcția renală pierdută din cauza insuficienței renale. Cele două forme principale de dializa sunt hemodializa și dializa peritoneală. Prof. univ. dr. Mircea Penescu, medic primar nefrolog și director general al Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” ne-a explicat importanța hemodializei în viața pacientului cu insuficiență renală.
 
În România există aproximativ 10.000 de pacienți dializați pentru insuficiență renală cronică, iar vestea bună este că pot beneficia de servicii de calitate în cele 130 centrele de hemodializă din țară.

Sanatateatv.ro