Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer
Joi, 18 ian 2018      21:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Hemodializa, tratamentul pentru boala cronică de rinichi

06 martie 2012    

Boala cronică de rinichi reprezintă pierderea progresivă a funcției renale. În momentul în care rinichii și-au pierdut capacitatea de eliminare a reziduurilor, toxinelor și excesului de apă din sânge, atunci finalul evoluției unei boli cronice de rinichi este insuficiența renală.

În acest caz, soluția salvatoare pentru pacientul cu boală cronică de rinichi este dializa. Dializa este o metodă folosită pentru a reînlocui artificial funcția renală pierdută din cauza insuficienței renale. Cele două forme principale de dializa sunt hemodializa și dializa peritoneală. Prof. univ. dr. Mircea Penescu, medic primar nefrolog și director general al Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” ne-a explicat importanța hemodializei în viața pacientului cu insuficiență renală.
 
În România există aproximativ 10.000 de pacienți dializați pentru insuficiență renală cronică, iar vestea bună este că pot beneficia de servicii de calitate în cele 130 centrele de hemodializă din țară.