Info SănătateaTV.ro: MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente
Vineri, 18 aug 2017      15:36

Hemodializa, tratamentul pentru boala cronică de rinichi

06 martie 2012    

Boala cronică de rinichi reprezintă pierderea progresivă a funcției renale. În momentul în care rinichii și-au pierdut capacitatea de eliminare a reziduurilor, toxinelor și excesului de apă din sânge, atunci finalul evoluției unei boli cronice de rinichi este insuficiența renală.

În acest caz, soluția salvatoare pentru pacientul cu boală cronică de rinichi este dializa. Dializa este o metodă folosită pentru a reînlocui artificial funcția renală pierdută din cauza insuficienței renale. Cele două forme principale de dializa sunt hemodializa și dializa peritoneală. Prof. univ. dr. Mircea Penescu, medic primar nefrolog și director general al Spitalului Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” ne-a explicat importanța hemodializei în viața pacientului cu insuficiență renală.
 
În România există aproximativ 10.000 de pacienți dializați pentru insuficiență renală cronică, iar vestea bună este că pot beneficia de servicii de calitate în cele 130 centrele de hemodializă din țară.