Info SănătateaTV.ro: La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Miercuri, 21 feb 2018      22:45
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Infertilitatea masculina, infertilitate în cuplu

07 iulie 2009    

Infertilitatea masculină este considerată a fi una dintre principalele cauze de infertilitate în cuplu. Infertilitatea masculină este o problemă urologică ce poate avea multiple cauze: varicocelul, obstrucţia căilor de eliminare a spermei, cauze hormonale, infecţii sau cauze genetice.
Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, prin echipa prof. Dr. Ioanel Sinescu, asigură tratamente chirugicale împotriva unor cauze ale apariţiei infertilităţii masculine, precum varicocelul sau obstrucţia căilor de eliminare a spermei.
Deşi infertilitatea masculină este o problemă întâlnită la toate grupele de vârstă, bărbaţii se prezintă la medic abia după vârsta de 30 de ani. “Foarte rar, aproximativ un bărbat din zece, cu vârsta sub 30 de ani, se prezintă la medical urolog pentru a se trata de infertilitate masculină. Însă, mulţi dintre aceştia nu înţeleg faptul că, atunci când o cauză este tratată mai târziu, şansele tratamentului chirurgical sunt mai slabe”, a explicat dr. Sebastian Voinea, medic primar urolog, la Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal, din cadrul I.C. Fundeni. Potrivit dr. Voinea, majoritatea pacienţilor se prezintă la urolog atunci când nu pot avea un copil, când observă la palpare prezenţa varicocelului, sau atunci când au o boală cu transmitere sexuală.
“În Europa de Vest, în situaţia în care un cuplu este declarat infertil, după un an de activitate sexual neprotejată, primul investigat este bărbat, deoarece investigaţiile în acest caz sunt mult mai uşoare, neinvazive şi mai rapide. Astfel nu se pierde timpul cu investigaţii complicate şi invazive realizate asupra femeii ci se efectuează imediat o spermogramă”, a explicat dr. Sebastian Voinea.
Potrivit acestuia, un bărbat este declarat 100 la sută infertil atunci când are 0 spermatozoizi în spermogramă. În cazul în care bărbatul are în spermogramă un număr scăzut de spermatozoizi, iar aceştia nu au o foarte bună mobilitate şi morfologie, acesta este diagnosticat ca a fi subfertil.