Info SănătateaTV.ro: MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica
Marţi, 06 dec 2016      16:08

Transplant de rinichi între gemeni, o premieră în urologia românească

08 martie 2011    

La Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal "Fundeni" a fost realizată o premierăpentru urologia din România, respectiv un transplant renal între gemeni identici. Transplantul a fost realizat de o echipă de specialişti condusă de prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului. Gemenii au 42 de ani, iar structura imunologică este de 100% ceea ce face ca medicaţia imunosupresoare să nu mai fie necesară, în acest caz riscul imunologic fiind zero.

În lume, primul transplant de acest tip a avut loc în 1954 la Boston-USA. Mai exact, în 1954, Dr. Joseph Murray de la Universitatea Harvard din Boston a reuşit primul transplant între gemeni identici, eveniment ce a deschis calea transplanturilor între gemeni şi care a contribuit enorm la studiile privind criteriile de compatibilitate. În ceea ce îi priveşte pe gemenii de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal "Fundeni", aceştia se simt bine şi sunt bucuroşi că această şansă la o nouă viaţă a venit chiar în apropierea zilei lor de naştere.

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti