Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Luni, 19 mar 2018      02:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Vasovasostomia - operaţia de inversare a vasectomiei

03 septembrie 2009    

Vasovasostomia este operaţia inversă a vasectomiei (operaţia de sterilizare masculină).

Vasovasostomia se realizează prin legarea capetelor vasului deferent. În cinci la sută din cazurile de vasectomie apare, după unu-doi ani de la operaţie, o durere la nivel scrotal. Durerea la nivelul scrotului apare ca urmare a unei inflamaţii la nivel local. O teorie sugerează că în timpul operaţiei de vasectomie se secţionează nişte muşchi care merg împreună cu ductul deferent. Potrivit medicilor urologi numărul pacienţilor care prezintă durere scrotală în urma operaţiei de vasectomie ar fi mult mai mic dacă în timpul operaţiei numai unul dintre capetele vasului deferent ar fi legat – numai cel de sus şi nu cel dinspre testicul.

Vasovasostomia se realizează prin anostomozarea celor două capete ale ductului deferent, cu ajutorul unui microscop. Uneori operaţia reversibilă a vasectomie nu poate fi realizată deoarece tubul deferent dinspre testicul nu este de bună calitate. În acest caz medical urolog trebuie să facă o legătură direct între epididim şi vasul deferent.

Vasovasostomia poate fi realizată oricând după realizarea vasectomiei. Însă, tocmai pentru ca persoanele să nu se răzgândească imediat după realizarea vasectomiei, pacientul trebuie correct informat înainte de realizarea sterilităţii masculine. Deşi sperma reapare după efectuarea vasovasostomiei, calitatea ei nu este aceeaşi iar sarcina poate întârzia să apară.
Vasovasostomia nu redă complet fertilitatea, atenţionează medicii urologi.

La două săptămâni după realizarea vasovasostomiei bărbatul poate avea contact sexual, la trei luni trebuie să facă un control medical, iar după această perioadă există posibilitatea unei sarcini, dacă operaţia a fost un success iar spermatozoizii au revenit în spermă.

Vezi şi: Sterilizarea masculină prin vasectomie