Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:51
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Romania, pe primul loc in Uniunea Europeana privind incidenta tuberculozei

07 decembrie 2015    

Potrivit cifrelor oficiale, în România se tratează anual aproximativ 30.000 de bolnavi cu tuberculoză. Statisticile îngrijorătoare plasează ţara noastră ca fiind fruntaşă între statele Uniunii Europene la acest capitol. În cadrul unei conferinţe de presă  ce a marcat totodată 125 de ani de la naşterea prof. dr. academician Marius Nasta, specialiştii au tras un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte incidenţa, riscurile şi tratarea tuberculozei în România. 

„Erau nişte cifre îngrijorătoare în urmă cu câţiva ani, pentru că am plecat dintr-o zonă foarte severă ca număr de cazuri, însă tuberculoza este o boală care scade lent, în ciuda unui program foarte bun şi a medicaţiei la care aderă atât pacienţii cât şi medicii. Este o boală în scădere, dar nu va scădea niciodată spectaculos, se va menţine pe o perioadă lungă la cifre înalte”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro  prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.
 
Pentru a se ţine însă sub control incidenţa tuberculozei în România a fost construită o Strategie Naţională pentru anii 2015-2020.