ticker
Info SănătateaTV: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
ticker

Calendar medical

 • AT - EQUAL 2009

  AT - EQUAL 2009

  Data: 22 Iulie 2009 - 26 Iulie 2009 Ora: N/A Locatia: Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi

  Organizator: Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Facultatea de Bioinginerie şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”

  Contact:
  Spitalul Clinic de Recuperare, Iasi
  Str. Pantelimon Halipa, Nr. 14
  Tel. 0232/252.030

  Descriere:

  Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Facultatea de Bioinginerie şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” vor găzdui, în perioada 22 – 26 iulie manifestarea ştiinţifică „AT-EQUAL 2009”. Evenimentul reuneşte pentru prima dată în România specialişti în robotică şi medicină care vor prezenta ultimele inovaţii în materie de robotică medicală.

  Programul cuprinde trei simpozioane care îmbină manifestări de robotică avansată şi componentă de robotică medicală aplicată: LAB-RS-Symposium on Learning and Adaptive Behaviours în Robotics System, pe probleme de robotică generală, ARTIPED – The international Symposium on Assistive and Recuperative Technologies for Injured, Ill, Pregnant, Elderly and people with Disabilities, pe probleme de robotică medicală şi ISRIS – The International School on Robotics and Intelligent Systems, iniţiate de Adrian Stoica, NASA Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology, USA şi patronate de cele doua universităţi ieşene.

  Profesorii şi cercetătorii Adrian Stoica, NASA Jet Propulsion Laboratory, California Institute of Technology, USA, Tughrul Arslan şi Brendon Noble de la Universitatea din Edinburgh, UK, Paolo Fiorini din Italia, Terry Huntserberger din Statele Unite, Jos Vander Sloten si Dirk Lefeber din Belgia sau Wilhem Friedl din Germania sunt doar câteva dintre numele mari ale acestui domeniu ce vor fi prezente în premiera la Iaşi, pe perioada acestui eveniment. Ei vor împărtăşi rezultatele cercetărilor şi experienţei lor, având, totodată, şi un rol pedagogic în cadrul şcolii de vară unde doctoranzi, masteranzi şi tineri cercetători în Medicină şi Inginerie din toată lumea vin să înveţe noutăţile de top din domeniile lor. Tinerii care sunt înscrişi la Şcoala de Vară din cadrul evenimentului, provin dintr-o arie geografică extinsă, din principalele ţări vest europene, dar şi din Singapore, China, India, Mexic, Brazilia şi Statele Unite.

  La final, Primăria Municipiului Iaşi va acorda două burse de merit în valoare totală de 1.000 de euro pentru cursanţi.

  Pe data de 22 iulie, o echipă mixtă Belgiano-Română, avându-i în componenţa sa pe prof. dr. Paul Botez din cadrul Spitalului de Recuperare şi pe dr. Geert Peersman din Belgia va realiza, în premieră naţională, o intervenţie chirugicală cu asistenţă robotică. Va fi folosită o proteză tip resurfacing, de ultimă generaţie, şi aparatură modernă asigurată de specialişti din Belgia şi Austria. Operaţia, live surgery, va fi transmisă în timp real cu comunicare interactivă respectiv întrebări din partea participanţilor şi răspunsuri din partea echipei operatorie, în privinţa etapelor intervenţiei şi a timpilor operatori.

  Cu ocazia lansării evenimentului, va avea loc o conferinţa de presă susţinută de Adrian Stoica şi prof. dr. Paul Botez, care va avea loc luni, 20 iulie, ora 11.00, în Amfiteatrul Spitalului de Recuperare.