ticker
ticker

Calendar medical

 • Simpozionul "Learning and Adaptive Behavior in Robotic System"

  Simpozionul "Learning and Adaptive Behavior in Robotic System"

  Data: 22 Iulie 2009 - 24 Iulie 2009 Ora: N/A Locatia: Universitatea Tehnică

  Organizator: Centrul European pentru Securitatea Informaţiei şi Sistemelor, Universitaty of Edinburg, Marea Britanie şi Universitatea Tehnică din Iaşi

  Contact:
  Adrian Stoica, 1-818-354-2190, email: adrian.stoica@jpl.nasa.gov
  Web: http://www.labrs.info/labrs09.html

  Descriere:

  Centrul European pentru Securitatea Informaţiei şi Sistemelor, Universitaty of Edinburg, Marea Britanie şi Universitatea Tehnică din Iaşi organizează în perioada 22-24 iulie, Simpozionul "Learning and Adaptive Behavior in Robotic System" (LAB-RS).
  Studierea şi comportamentele de adaptare sunt cheile în sistemele de operare în domeniul roboticii. Dacă la nivel teoretic, de stimulare şi al mediului de laborator s-au realizat importante descoperiri, transferul acestor informaţii în mediul real este încă limitat.
  Scopul acestui simpozion este oferirea unui cadru de discuţii în vederea studiului şi adaptarea sistemelor robotice cu nivele de performanţă superioare celor biologice. De asemenea, vor fi aduse în discutie rapoarte şi noi concepte, demonstraţii de laborator, precum şi sistemele robotice operaţionale. Discuţiile din cadrul evenimentului se vor focusa pe studierea şi adaptarea comportamentală a roboţilor chirurgicali în lucru cu alţi roboţi şi chirurgi.
  În cadrul acestui simpozion vor fi abordate teme precum: studiul roboticii, comportamente de adaptare,bio-algoritmi şi tehnologii, reţelele neurale, algoritmi evoluţionişti, procesarea informaţiilor privind adaptarea, cooperare şi colaborarea în domeniul roboticii, tehnici de soft în domeniul robotici, roboţi zburători, roboţi adaptaţi social.

  Evenimentul include şi două secţiuni pentru care se vor acorda premii:

  - Premiul LAB-RS - în memoria lui Homayoun Seraji, lider în cercetarea roboticii care în anul 2003 a fost desemnat cel mai publicat autor în ultimii 20 de ani ai Journal of Robotic Systems.
  - Competiţia Video pentru cel mai bun video care să descrie proiecte de cercetare ce includ noţiuni de studiu, adaptare, inteligenţa roboticii şi sistemelor autonome. Valoarea premiului este de 1.000 euro în cazul participanţilor înscrişi la LAB=-RS si 400 de euro pentru cei care nu s-au înscris la eveniment.