ticker
ticker

Calendar medical

 • Tabăra studențească "Trauma Camp"

  Tabăra studențească "Trauma Camp"

  Data: 18-25 iulie 2010 Ora: N/A Locatia: Padina, Bucegi

  Organizator: Societatea Studențeasca de Chirurgie din România în colaborare cu UMF "Carol Davila" București, Consiliul Național Român de Resuscitare, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont) și Fundația pentru Ameliorarea Asistenței Medicale în partea de Nord din Prahova (FAAMED)

  Contact:
  Societatea Studențească de Chirurgie din România
  www.sscr.ro

  Descriere:

  Societatea Studențeasca de Chirurgie din România în colaborare cu UMF "Carol Davila" București, Consiliul Național Român de Resuscitare, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont) și Fundația pentru Ameliorarea Asistenței Medicale în partea de Nord din Prahova (FAAMED) organizează în perioada 18-25 iulie 2010, la Padina, tabăra studențească Trauma Camp.

  Evenimentul se concentrează atât pe regulile de supraviețuire montană, cât și pe acordarea primului ajutor în cazul unor accidente sau afecțiuni des întâlnite printre turiști.

  Trauma Camp reprezintă o incursiune în medicina de urgență și traumatologia asociată salvarilor montani, ca o completare a bagajului de cunoștințe teoretice acumulate în timpul anilor de studiu.

  Tematică:

  - Educație ecologică montană, familiarizarea cu echipamentul montan obligatoriu, orientare și regulile de supraviețuire montană
  - Evaluarea primară a pacientului
  - Asigurarea perimetrului, comunicarea și raportarea situației
  - Suport vital de bază și particularitățile acordării primului ajutor în condiții montane
  - Defibrilare automată (AED)
  - Manevre chirurgicale salvatoare
  - Afecțiuni legate de expunerea la soare
  - Hipotermia și degerăturile
  - Boala altitudinii
  - Mușcături și înțepături
  - Managementul traumatismelor montane
  - Imobilizare, bandajare și transportul pacienților salvați
  - Managementul plăgilor în prespital

  Cursul de BLS (Basic Life Support) este acreditat de catre Consiliul Român de Resuscitare, participanții la acest curs primind, pe lângă diploma de participare Trauma Camp și un certificat din partea Consiliul Român de Resuscitare.

  Cazarea este asigurată celor 45 de participanți și organizatorilor la Cabana ANSMR de la Padina. La împărțirea pe camere se va ține cont de preferințele participanților pe cât este posibil.

  Masa este asigurată la Cabana ANSMR, constând în mic dejun, prânz și cină de luni până sâmbătă și mic dejun duminică.

  Desfășurată în cadrul unui spațiu special amenajat în Munții Bucegi, tabăra va consta într-o săptămână de cursuri teoretice medicale, exerciții practice și scenarii de salvare, cursuri de orientare montană, alpinism și drumeții la care vor lua parte un număr de 45 de studenți.

  Cazarea și 3 mese pe zi vor fi asigurate la sediul ANSMR de la Padina în regim de cabană. Siguranța participanților va fi asigurată de către ANSMR.

  Taxa de participare:
  500 RON

  Taxa acoperă:
  - Participarea la cursurile teoretice și practice
  - Cazarea
  - Geanta de workshop
  - Micul dejun și prânzul
  - Consumabilele cursului
  - Participarea la festivitățile de deschidere și încheiere.

  Dacă un student dorește să-și retragă participarea trebuie să anunțe reprezentanții SSCR cu cel puțin 7 zile înainte de începerea workshop-ului. SSCR va returna 75% din valoarea taxei. Dacă perioada de 7 zile nu este respectată taxa nu va fi returnată.

  Înscrierile se vor face în perioada 1-13 iunie 2010 pe site-ul www.sscr.ro