ticker
ticker

Calendar medical

 • Ziua Mondiala a Spirometriei organizata pe 14 octombrie, la Bucuresti

  Ziua Mondiala a Spirometriei organizata pe 14 octombrie, la Bucuresti

  Data: 2010-10-12 Ora: 11.00 Locatia: Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti

  Organizator: Societatea Română de Pneumologie cu sprijinul Sănătatea Press Group

  Contact:
  Raluca Popescu
  Sanatatea Press Group
  Tel: 0733.011.106
  pr@sanatateapressgroup.ro

  Descriere:

  Societatea Română de Pneumologie organizează, cu sprijinul Sănătatea Press Group, o conferinţă de presă cu ocazia celebrării “Zilei Mondiale a Spirometriei”. Evenimentul va avea loc joi,14 octombrie 2010, în cadrul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti începând cu ora 11.00.

  „Gândeşte-te şi la plămânii tăi! Fă-ţi o spirometrie...” este deviza sub care se desfăşoară în acest an evenimentele dedicate “Zilei Mondiale a Spirometriei”. Această conferinţă de presă face parte dintr-un şir de evenimente desfăşurate, în lumea întreagă, în cadrul Campaniei „Anul Internaţional al Plămânului”, care are ca scop sensibilizarea opiniei publice referitor la bolile pulmonare şi testare.

  De ce să te expui riscului de a avea o bătrâneţe grea şi dureroasă din cauza unor maladii tratabile, când acestea se pot diagnostica printr-un test simplu şi nedureros cum este spirometria? În 10 minute, cât durează un test de spirometrie, 300 de oameni vor deceda din cauza unei boli respiratorii prevenibile.

  Jurnaliştii prezenţi la eveniment vor putea face gratuit un test de spirometrie.