Info SănătateaTV.ro: Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa
Vineri, 28 apr 2017      15:10
12 burse pentru Cursul de Pregatire Clinica Postuniversitara Magyar Imre, acoperite de Societatea de Neuropatie Diabetica

12 burse pentru Cursul de Pregatire Clinica Postuniversitara Magyar Imre, acoperite de Societatea de Neuropatie Diabetica

11 februarie 2016    
Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab își continuă, în 2016, inițiativele puse în slujba dezvoltării profesionale continue a specialiștilor în neuropatie diabetică, anunțând demararea proiectului „Bursa Neurodiab”.
 
Aceasta constă în sponsorizarea participării, pentru 12 tineri medici rezidenți și specialiști în diabet  la Cursul de Pregătire Clinică Postuniversitară „Magyar Imre”, organizat de Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului (EASD), la Budapesta, Ungaria, în perioada 17-19 Noiembrie 2016.
 
„Bursa Neurodiab” reprezintă, astfel, un ajutor financiar complet oferit tinerilor medici care vor fi selectați, în scopul dezvoltării lor profesionale. Toate costurile implicate de participarea la cursul „Magyar Imre” vor fi acoperite de Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab.
„12 burse vor fi acordate, anul acesta, tinerilor medici rezidenți și specialiști în diabet, nutriție și boli metabolice, pentru a încuraja și susține formarea medicală, într-un context internațional. Bursierii vor avea prilejul să învețe de la experți de renume de peste hotare, să își consolideze cunoștințele medicale clinice și să descopere noi abordări profesionale, în îngrijirea pacienților cu diabet zaharat și complicații ale acestei afecțiuni cronice. Proiectul nostru s-a bucurat de succes în anii anteriori și suntem convinși că, și de această dată, vom contribui la îmbunătățirea calității educației medicale”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică Neurodiab.
Programul cursului include sesiuni științifice, workshopuri, dezbateri, acoperind toate domeniile esențiale, precum și toate noutățile din diabetologia de astăzi.
 
Comitetul de organizare a cursului va fi condus de prof. dr. Peter Kempler, o personalitate care a fost invitată, în repetate rânduri, și la evenimentele Neurodiab din România.
 
Aplicațiile pentru „Bursa Neurodiab” sunt deschise reprezentanților din următoarele categorii: rezidenți în diabet, nutriție și boli metabolice; rezidenți în an de rezidențiat II-III-IV; medici specialiști în anul I-II de specialitate.
 
Toți cei care aplică pentru bursă trebuie să fie membri ai Neurodiab și să aibă cotizația plătită la zi.
 
Persoanele interesate să aplice trebuie să descarce fisierul word aferent de pe site-ul Societății de Neuropatie Diabetică, www.neurodiab.org și să completeze, în limba engleză, toate secțiunile disponibile. Ulterior, aplicațiile vor fi trimise, sub forma unui e-mail, la adresa secretariat@neurodiab.org cu mențiunea Aplicație Bursa Neurodiab 2016 - Nume și Prenume Aplicant.
 
Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 15 aprilie 2016. Câștigătorii burselor vor fi aleși în cadrul Comitetului Științific al Societății de Neuropatie Diabetică, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul Societății, până la data de 15 iulie 2016.
 
Pentru mai multe detalii, cei interesați sunt rugați să acceseze secțiunea dedicată proiectului, pe site-ul Neurodiab: https://www.neurodiab.org/ro/Bursa_Neurodiab2016.aspx
 
Proiectul „Bursa Neurodiab” este susţinut de compania farmaceutică Wörwag Pharma GmbH&Co.KG, prin Reprezentanţa pentru România.
PR&Comunicare - Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.

    

Sursa: SanatateaTV