Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:13
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
5-9 aprilie 2016: Una dintre cele mai importante serii de evenimente despre problematica diabetului in Romania

5-9 aprilie 2016: Una dintre cele mai importante serii de evenimente despre problematica diabetului in Romania

18 martie 2016    
Ziua Mondială a Sănătății, marcată anual în 7 aprilie de Organizația Mondială a Sănătății, aduce în prim-plan cele mai importante probleme de sănătate publică.
 
Campania din 2016 este dedicată luptei împotriva diabetului. În acest context, în România va avea loc o serie de evenimente concentrate pe problematica diabetului zaharat în sistemul de sănătate românesc dedicate tuturor factorilor implicați în combaterea diabetului.
 
Profesioniștii din domeniul medical – diabetologi și specialiști din arii medicale conexe, vor putea lua, astfel, parte la Conferința „Noutăți în tratamentul diabetului zaharat. Îngrijirea persoanelor cu diabet în România”.
 
Rezultatele îngrijorătoare ale celor mai recente studii naționale referitoare la problematica diabetului ne confirmă necesitatea unor abordări foarte pragmatice a acestei specialități în România, menite să ridice standardele de îngrijire medicală, să îmbunătățească volumul de informații de specialitate și să ofere medicilor o deschidere mai mare asupra celor mai moderne și actuale metode de gestionare a provocărilor diabetului. Acestea sunt câteva dintre obiectivele care vor fi urmărite în cadrul Conferinței <<Noutăți în tratamentul diabetului zaharat. Îngrijirea persoanelor cu diabet în România>> de pe 8 și 9 aprilie, eveniment la care sunt așteptați medici diabetologi și din specializări conexe. Suntem onorați să ne aducem contribuția pe agenda dezbaterilor internaționale pe tema diabetologiei, organizate anul acesta cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, printr-o abordare științifică de elită”, a declarat Conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președinte Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
 
„Această manifestare este foarte importantă pentru comunitatea profesioniștilor din diabet, sper ca prin această serie de evenimente să aducem în atenția opiniei publice și a factorilor de decizie problematica diabetului, iar prin organizarea conferinței științifice „Noutăți în tratamentul diabetului zaharat. Îngrijirea persoanelor cu diabet în România”,din 8-9 aprilie 2016, să contribuim la creșterea gradului de educație medicală continuă a medicilor implicați în managementul persoanei cu diabet zaharat”, a declarat Prof. dr. Cristian Serafinceanu, Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
 
Diabetul zaharat are o prevalență îngrijorătoare în România și este o problemă de sănătate publică, afectând aproximativ 11.6% din populația țării noastre. La această cifră se mai adaugă și prediabetul, răspândit în proporție de 16.5%, după cum arată datele din studiul PREDATORR. Evenimentele care se vor desfășura între 5 și 9 aprilie vor avea o abordare complexă a diabetului zaharat, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, și vor sublinia importanța implicării tuturor factorilor de decizie în problematica diabetului zaharat”, a declarat Prof. dr. Maria Moța, Membru în Consiliului de Conducere al European Association for the Study of Diabetes (EASD) 
Sursa: SanatateaTV