Info SănătateaTV.ro: Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE
Vineri, 15 dec 2017      23:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
5.290 de cazuri de rujeola in Romania si 24 de decese confirmate pana astazi

5.290 de cazuri de rujeola in Romania si 24 de decese confirmate pana astazi

05 mai 2017    
Numărul cazurilor de rujeolă din ţara noastră a urcat la 5.290 până la data de 5 mai 2017. De asemenea, a mai fost înregistrat încă un deces, totalul acestora fiind de 24 (8 în jud. Timis, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Satu Mare şi 1 în Bucureşti), potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
 
Judeţele în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de rujeolă, dintre cele 38 la nivel naţional, sunt: Caraş Severin (966 de cazuri confirmate), Timiş (952 de cazuri) şi Arad (837 de cazuri). 
 
Rujeola este o boală a copilăriei ce poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinul anti-rujeolic este inclus în Programul Naţional de Vaccinare şi se administrează în două doze, începând cu vârsta de 12 luni.
 

În ciuda acestui fapt, statisticile arată o scădere în ţara noastră a acoperirii vaccinale în general şi a celei anti-rujeolice în special, fapt care face ca în prezent România să se confrunte cu o epidemie de rujeolă.  

Sursa: SanatateaTV