Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:38
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
A crescut numarul copiilor cu afectiuni grave transferati la Spitalul Marie Curie din Capitala

A crescut numarul copiilor cu afectiuni grave transferati la Spitalul Marie Curie din Capitala

11 februarie 2016    

Alți patru copii din județul Argeș au ajuns în noaptea dinspre 10 spre 11 februarie 2016 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din București cu infecții grave. În unitatea spitalicească se mai află alți 11 copii internați cu infecții puternice, fiind necesară dializa pentru supraviețuire. În cazul acestora, specialiștii spun că cel mai probabil ar fi vorba de tulpini de Escherichia Coli însă investigațiile continuă.

De asemenea, autoritățile argeșene au anunțat că tot în noaptea dinspre 10 spre 11 februarie 2016 în spitalele din județul Argeș au fost internați alți 13 copii la care s-au confirmat patru cazuri de infecție cu rotavirus și încă patru cazuri de boală diareică acută.

În acest context, autoritățile din Argeș au activat Celula de Criză, iar Direcția de Sănătate Publică cercetează apa de la rețea.
 
Săptămâna trecută o fetiță în vârstă de un an a decedat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din București, după ce a ajuns aici în stare gravă, iar ulterior diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.
 
Ministerul Sănătății (MS) a fost informat despre cazurile de îmbolnăvire a copiilor din județul Argeș și care au fost de urgență transferați la unitățile medicale pediatrice din București. În prezent se fac investigații, rezultatele urmând să fie făcute publice alături de măsurile ce trebuie luate, potrivit unui comunicat de presă remis de MS.
 
Sursa: SanatateaTV