Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      14:00
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Aplicatie mobila pentru depistarea hipertensiunii arteriale lansata de Societatea Romana de Cardiologie

Aplicatie mobila pentru depistarea hipertensiunii arteriale lansata de Societatea Romana de Cardiologie

30 ianuarie 2016    
Share pe Facebook
Hipertensiunea arterială poate fi depistată de acum cu ajutorul unei aplicații gratuite care poate fi instalată și pe telefonul mobil. Societatea Română de Cardiologie a realizat această aplicație în cadrul Grupului de Lucru de Hipertensiune arterială.
 
„Aplicatia permite oricărui utilizator care posedă un tensiometru electronic să își verifice singur și în mod corect valorile tensionale, în conformitate cu ultimele recomandări ale Ghidurilor de practică medicală referitoare la hipertensiunea arterială. Utilizatorul este îndrumat îndeaproape atât prin indicații scrise cât și prin intermediul unei înregistrări video în care se explică:
 
·         importanța auto-monitorizării periodice a tensiunii arteriale;
·         importanța achiziționării unui tensiometru validat clinic;
·         tehnica măsurării corecte a tensiunii arteriale.”, potrivit unui comunicat de presă transmis www.SănătateaTV.ro
 
Valorile înregistrărilor sunt prelucrate și în urma analizei lor aplicația oferă indicații asupra pașilor care trebui urmați.
 
Aplicația poate fi accesată prin intermediul platformei www.tensiuneamea.ro sau poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil.
 
În România hipertensiunea arterială are o prevalență de 35-40%, potrivit Societății Române de Cardiologie. Mulți pacienți, în special tineri, nu știu însă că au hipertensiune arterială și astfel ajung să consulte medicul când afecțiunea este în stadii avansate, în timp ce hipertensivii nu știu dacă tratamentul urmat ține sub control tensiunea.
 
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces a populației din România. Anual, 60% din decese sunt cauzate de aceste afecțiuni. Prin comparație, media ratelor de mortalitate cardiovasculară în țările aparținănd Comunității Europene este de 48%, conform aceleiași surse.
 
Societatea Romană de Cardiologie (SRC) și-a propus reducerea incidenței bolilor cardiovasculare în Romania cu 20% în intervalul 2020-2025, urmărind patru direcții corespunzatoare celor patru factori de risc ai bolilor cardiovasculare: hipertensiunea arterială, tabagismul, sedentarismul, nivelele crescute ale colesterolului. 
 
Sursa: SanatateaTV