Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      05:51
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ar fi nevoie de o lege pentru bolnavii cu Parkinson

Ar fi nevoie de o lege pentru bolnavii cu Parkinson

04 octombrie 2010    
Share pe Facebook
Ar fi nevoie de adoptarea unei legi speciale pentru cei care suferă de boala Parkinson și de un registru național al pacienților cu această boală, consideră specialiștii întruniți la București cu ocazia conferinței de presă prilejuită de lansarea campaniei de conştientizare a bolii Parkinson, și ca un eveniment în sprijinul initiațivei EPDA (European Parkinson s Disease Association), care a lansat, în cadrul Congresului Mondial de Parkinson de la Glasgow, campania “Viața cu Parkinson - simptome non-motorii”.
 
În prezent, există o lege referitoare la scutirea de plată a impozitului pentru pensionarii cu grad de handicap 1 și 2 dar aceasta nu se aplică deoarece nu există norme.
 
Tot în cadrul întâlnirii s-a subliniat faptul că, deși în prezent sunt diagnosticate peste 70.000 de persoane cu boala Parkinson în România, numărul real al bolnavilor de Parkinson este mult mai mare din cauza ratei scăzute de diagnostic. Majoritatea bolnavilor de Parkinson sunt diagnosticati în stadiul avansat al bolii deoarece nu  există un test clinic concludent.
 
Totodata, tratamentul este foarte costisitor, costurile înregistrate pentru un pacient diagnosticat cu boala Parkinson, la nivel european, variind între 5.240 și 19.620 de euro.
 
Boala Parkinson este a doua boală neurodegenerativă ca frecvență după boala Alzheimer. Pentru cei mai multi dintre pacienții diagnosticați cu Parkinson nu se cunoaște cauza, ci doar faptul că la 5-10% dintre aceștia există o cauză genetică.
 
Societatea de Neurologie din România va implementa, în curând, o serie de ghiduri de diagnostic șsi tratament pentru boala Parkinson, odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial, fiind deja adoptate de Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România.
 
Asociaţia Europeană de Parkinson (EPDA) număra 44 de organizaţii membre care reprezintă peste 1,2 milioane de persoane cu boala Parkinson, în Europa.
 
Mai multe informații despre Congresul Mondial de Parkinson în materialul video de aici. Informaţii detaliate despre complicaţiile pe care le provoacă boala Parkinson se pot citi aici.
Sursa: SanatateaTV