Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer
Joi, 18 ian 2018      21:45
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Astazi este Ziua Mondiala a Diabetului

Astazi este Ziua Mondiala a Diabetului

14 noiembrie 2017    

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în fiecare an în data de 14 noiembrie, atrăgându-se astfel atenţia asupra problematicii diabetului zaharat în toată lumea.

 

În 2017, tema principală a Zilei Mondiale a Diabetului este „Femeile şi diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”, la nivel mondial existând peste 199 milioane de femei cu diabet, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Mai mult, aceeaşi sursă precizează că diabetul este a noua cauză de mortalitate în rândul femeilor, în întreaga lume, cu 2,1 milioane de decese pe an.
 
Ziua Mondială a Diabetului este marcată şi în România, prin mai multe acţiuni organizate la nivel naţional. Asociaţia Română de Educaţie în Diabet şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara organizează la Timişoara cea de-a X-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, printre acţiuni ce se regăsesc în cadrul campaniei numărându-se: iluminarea în albastru a clădirii Operei din Timişoara, testări gratuite de glicemie şi hemoglobină glicozilată, screeningul neuropatiei diabetice şi picior diabetic. De asemenea, mesajele specialiştilor în domeniu vor fi transmise populaţiei generale prin intermediul mass media, printr-o conferinţă de presă. În cadrul campaniei se va desfăşura şi un simpozion ştiinţific adresat profesioniştilor în diabet.
 
De asemenea, astăzi se desfăşoară la Palatul Parlamentului Conferinţa – Dezbatere ce va avea în prim plan „Femeia, în contextul diabetului zaharat... Poveşti de viaţă” şi „Situaţia copiilor şi adolescenţilor cu diabet zaharat de tip 1 din România”.
 
Sursa: SanatateaTV