Info SănătateaTV.ro: Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare Proteinele din laptele matern protejeaza bebelusul de alergiile alimentare
Miercuri, 22 nov 2017      12:53
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C

Bucurestenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C

16 octombrie 2017    

 În zilele de 16 și 17 octombrie, în Piața Unirii și Piața Obor, bucureștenii se pot testa gratuit pentru depistarea Hepatitei C, se arată într-un comunicat de presă primit pe adresa redacției Sănătatea TV. Testarea se face între orele 9.00 și 17.00, pe o mostră de salivă, iar rezultatele sunt disponibile în 20 de minute.

 

Testul este făcut de către medici voluntari și este parte a campaniei HEPATITA C. TESTEAZĂ-TE ACUM! TESTEAZĂ-TE AICI!, realizată de Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților. Proiectul este realizat în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, cu susținerea Ministerului Sănătății.
 
Infecția cronică cu virusul hepatitei C (VHC) reprezintă o problemă majoră la nivel global. Potrivit datelor existente, peste 70 de milioane de oameni din lumea întreagă suferă de această boală.
 
În România, răspândirea infecției este de aproximativ 3.3%, una dintre cele mai ridicate rate din Uniunea Europeană, se mai arată în comunicatul de presă.
 
Deși hepatita C poate fi tratată cu ajutorul tratamentelor antivirale, multe dintre persoanele infectate nu știu că suferă de această afecțiune, din cauza naturii asimptomatice a bolii, explică specialiștii.
 
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, doar 20% din persoanele infectate știu că au aceasta afecțiune și doar 10% din cei diagnosticați sunt sub tratament.
 
Sursa: SanatateaTV