Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      00:15
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ce trebuie sa stim despre infectia cu virusul Zika: simptome, diagnostic, tratament

Ce trebuie sa stim despre infectia cu virusul Zika: simptome, diagnostic, tratament

18 ianuarie 2016    
Febră, erupții la nivelul pielii, conjuctivită – acestea sunt simptomele generale care apar în urma infecției cu virusul Zika. Răspândit cu preponderență în Africa, America de Nord, respectiv de Sud, Asia și zona Pacificului, virusul Zika se transmite prin înțepătura țânțarului Aedes (țânțarul-tigru).
 
Perioada de incubație a virusului nu este cunoscută cu certitudine, însă specialiștii estimează că ar dura câteva zile de la infectare până la apariția primelor semne. Simptomele infecției cu virusul Zika constau în: febră, erupții cutanate, conjunctivită, dureri musculare, dureri ale articulațiilor, stări de rău și dureri de cap. Intensitatea manifestărilor este de obicei moderată și durează între 2 și 7 zile, precizează Organizația Mondială a Sănătății într-un raport despre virusul Zika.
 
Diagnosticarea infecției cu virusul Zika se face printr-o tehnologie biochimică numită reacție de polimerizare în lanț, în timp real, și prin izolarea virală din probe sanguine.
 
Deocamdata nu există un tratament sau vaccin împotriva infecției cu virusul Zika, astfel că unica metodă de prevenție o reprezintă protecția contra mușcăturilor de țânțar. Prin urmare, OMS precizează, ca măsuri de prevenire a înțepăturilor țânțarului Aedes, în cazul în care călătoriți înzone de riscutilizarea soluțiilor de protecție anti-insecte, folosirea de îmbrăcăminte deschisă la culoare și care să acopere o cât mai mult din suprafața corpului, plase anti-țânțari la ferestrele locuințelor.
 
În situația în care expunerea la virusul Zika are loc, specialiștii OMS recomandă odihnă, hidratarea suficientă – consumul a cât mai multor lichide și administrarea de medicamente obișnuite antifebrile și împotriva durerilor.  
Sursa: SanatateaTV