Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      07:55
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie, ziua a doua

Cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie, ziua a doua

09 octombrie 2010    
Share pe Facebook
Cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie, aflat la a doua zi de desfăşurare, a fost încărcat de evenimente speciale, întruniri, mese rotunde, conferinţe şi simpozioane. Şi de această dată, cei mai renumiţi medici cardiologi din ţară şi din străinătate au reuşit să adune în jurul lor sute de participanţi.
 
Unul dintre cele mai importante evenimente ştiinţifice medicale, Congresul de Cardiologie,aflat la cea de-a 49-a ediţie,a adunat şi în cea de-a doua zi specialişti de seamă, care au dezbătut teme de larg interes.
De o importanţă sporită a fost Sesiunea comună a Fundaţiilor Inimii, ce i-a avut ca moderatori pe dr. Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, şi pe dr. Hans Stam, de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, Olanda. La această sesiune au participat specialişti renumiţi din diverse ţări precum Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Estonia, Ungaria, Lituania, Serbia, Slovacia şi Slovenia. Şi în acest an, Sesiunea Tânărului Investigator a continuat cu expunerea a şase teme de către medici cu vârste de până la 35 de ani. Tinerii medici au concurat pentru cele trei premii acordate de Societatea Română de Cardiologie.
 
Numărul tot mai mare de participanţi, aproximativ 2.000, precum şi valoarea ştiinţifică a lucrărilor expuse şi dezbătute în cadrul simpozioanelor şi conferinţelor s-au bucurat de succes. Potrivit preşedintelui Societăţii Române de Cardiologie, dr. Dan Deleanu, cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie este un eveniment extrem de important ce a reuşit să adune în acest an specialişti români, dar şi medici reputaţi din alte 42 de ţări, fapt ce confirmă eforturile depuse de Societatea Română de Cardiologie. La Congresul de Cardiologie din acest an, s-a atras atenţia asupra faptului că afecţiunile cardiovasculare sunt tot mai răspândite şi s-au căutat soluţii pentru a reduce incidenţa unor astfel de cazuri.
 
Un alt eveniment, care a marcat cea de-a doua zi a celui de-al 49-lea Congres de Cardiologie de la Sinaia, a fost Simpozionul Româno-Italian, ce a avut ca temă “Boala valvei aortice şi aortei. De la diagnostic, la chirurgie”. Moderatorii acestui simpozion au fost dr. G. Cerin şi M. Diena din Italia. Tot în această a doua zi a celui de-al 49-lea Congres de Cardiologie, au fost expuse noutăţile în ceea ce priveşte reevaluarea Ghidului European de Hipertensiune. Penultima zi a Congresului de Cardiologie s-a încheiat cu o conferinţă ce a prezentat un curs de resuscitare cardiorespiratorie.
 
Citeşte şi - Cel de-al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie, la final

          - Congresul Național de Cardiologie, un succes pentru Societatea Română de Cardilogie

         - Pâinea Dobrogea-Benecol, un succes în rândul celor prezenţi la cel de-al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie de la Sinaia

         - A început al 49-lea Congres de Cardiologie, la Sinaia

Accesează și materialele video - Al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie, un succes pentru medici și pacienți

                                                - Rolul Congresului Naţional de Cardiologie în dezvoltarea cardiologiei româneşti

Sursa: SanatateaTV