Info SănătateaTV.ro: Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE
Vineri, 15 dec 2017      21:37
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV

Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV

21 septembrie 2017    
Un anticorp 3 în 1 s-ar putea dovedi extrem de eficient în preveninrea și combaterea atât a virusului HIV, cât și a altor boli infecțioase, autoimune și chiar a cancerului. El a fost testat cu succes pe maimuțe, iar acum urmează să fie testat și pe oameni, informează Institutul Național de Sănătate din Statele Unite.
 
Descoperit de de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite, în colaborare cu un producător de medicamente, anticorpul a oferit o protecție mai bună împotriva a două tulpine de SHIV (virusul imunodeficienței la maimuțe) decât orice alt anticorp testat până în prezent.
Anticorpul a fost testat, cu success, în laborator, și pe celule umane. Spre deosebire de anticorpii naturali existenți, acesta a stopat infectarea cu un număr mult mai mare de tulpine ale virusului.
 

În viitorul apropiat, cercetătorii urmează să testeze anticorpul atât pe persoanele sănătoase, cât și pe cele infectate, sperând că va putea fi folosit pentru prevenirea și tratamentul HIV pe termen lung. 

Sursa: SanatateaTV